Social Icons

Selamat Hari Guru 2017 - Jasamu Pasti Kukenang.


Assalamualaikum

Semoga semua pembaca blog Amnurhuda dilimpahi rahmat Allah selalu. 

16.5.2017
Hari ni satu Malaysia menyambut Hari Guru sebagai satu penghargaan buat guru-guru.

SELAMAT HARI GURU buat semua guru-guru di Malaysia.

Semoga kalian kuat dan sentiasa bersemangat untuk mendidik dan membentuk anak-anak bangsa menjadi insan cemerlang dunia & akhirat.

Terima kasih padamu cikgu
Jasamu pasti dikenang selamanya.

Tahniah dari saya buat semua guru-guru.




Sebenarnya dah ramai yang salah menganggap saya seorang guru sedangkan saya tak pernah pun jadi guru kecuali untuk anak-anak. Itupun guru tak bertauliah..hihi

Ada gaya seorang guru ke saya ni?


Ok, untuk semua cikgu - cikgu, saya tujukan khas lagu ni buat kalian.


LIRIK LAGU TERIMA KASIH CIKGU – NAJWA LATIF FEAT UPIN IPIN

Tulus setiamu cikgu telah mengajar kami
Membekalkan ilmu untuk masa depan
Dari ABCDE 12 dan 3 hingga aku tahu baca dan kira

Tak terhingga pengorbananmu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

Kaulah pelita hidup bagi kami semua
Menuju jalan ke arah yang benar
Penuh ikhlas dan tulus membimbing dan mengajar
Untuk memastikan kami berjaya

Tak terhingga pengorbanan mu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

Tak terhingga pengorbanan mu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

Terima kasih pada mu cikgu (terima kasih cikgu)
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku (terima kasih cikgu)
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

#SelamatHariGuru2017.





0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution