Social Icons

Pentingnya Zat Besi Untuk Ibu Hamil


Assalamualaikum.

Bila bermulanya satu kehamilan,salah satu yang dititikberatkan adalah zat besi yang mencukupi.

Ibu hamil memerlukan zat besi yang cukup untuk membentuk sel-sel darah merah.Ini kerana sel darah merahlah yang membawa oksigen ke seluruh tubuh ibu hamil dan juga kepada bayi yang dikandung.

Kekurangan zat besi akan menyebabkan anemia yang akan menjadikan ibu hamil cepat lemah,pucat dan penat.

Zat besi penting untuk pertumbuhan bayi.Kekurangan zat besi ketika hamil akan menimbulkan risiko bayi yang lahir menderita anemia.

Ibu hamil boleh dapatkan sumber zat besi dari pemakanan harian seperti daging tanpa lemak,sayuran berdaun hijau gelap,buah kering,kekacang,telur dan lain-lain.

Selain itu ibu hamil juga boleh mengambil supplement seperti Vitalea Shaklee untuk menampung kekurangan zat besi di dalam tubuh badan.

Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama di cipta di dunia.Asalnya di kenali sebagai "Vitalize-Mineral"dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min" dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.
Sila klik MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA untuk membaca dengan lebih lanjut berkaitan Vitalea Shaklee.

Dan anda juga mungkin berminat ATASI MASALAH HB RENDAH KETIKA HAMIL (sila klik).

Semoga sedikit perkongsian hari ini memberi manfaat buat semua.

Jumpa lagi.

Salam sihat
Nurul,
013.4420.637
0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution