Social Icons

Gusi asyik berdarah bila gosok gigi ?


Assalamualaikum.

Saya doakan anda semua dalam rahmat Allah selalu.

Terima kasih kerana sudi singgah di blog Amnurhuda lagi.

Kali ni saya nak share pengalaman ketika saya hamil lagi..hihi.Semoga apa yang saya kongsikan memberi manfaat buat kita bersama terutama buat ibu2 yang sedang hamil dan bakal melahirkan tak lama lagi.

Saya perasan tiga kali saya hamil iaitu anak yang pertama,kedua dan ketiga masalah yang sama berulang.

Gusi asyik berdarah bila gosok gigi.Orang kata ibu hamil perlukan kalsium yang lebih sebab kalsium yang ada dalam tubuh kita akan dikongsi bersama baby didalam kandungan.




Semasa mengandung anak pertama saya minum susu Anmum.Tapi tak konsisten.

Kadang2 minum kadang2 tak.Bila minum kadang2 tak terdaya nak menghabiskan.

Dah tu lepas minum asyik nak terkencing jer.

Bila time keja tak minum la jawabnya.

Mengandung anak kedua pun sama juga.lebih kurang je minum dan gusi pun sama juga berdarah bila menggosok.

Jadi risau pula,asyik berdarah je.

Mengandung anak ketiga saya minum juga susu,susu Nespray.

Sama juga,kadang2 minum kadang2 lupa,kadang2 sengaja tak minum...huhu

Susah betul nak minum susu.Kalau tak hamil konpom tak minum dah..




Saya tak minat minum susu,tapi saya gagahi juga minum sebab konon2 nak jaga tulang,tak nak osteoporosis.Tapi saya gagal lakukan secara berterusan.

Akhirnya saya jumpa jalan penyelesaian kepada masalah saya ni bilamana saya mula kenal produk Shaklee.

Salah satu produk Shaklee yang memang kena dengan orang macam saya ni(banyak alasan nak minum susu)ialah Ostematrik.

1 tablet Ostematrik = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam.

Amacam best tak?best la..tak payah bancuh susu,pastu minum susu sampai abis segelas.

lagi best dapat khasiat 80 biji badam lagi.

Memang sesuai sangat la untuk orang yang macam saya ni.Tak de alasan lagi.

Senang nak bawa pi mana2,tak payah bawa air panas dah nak buat susu.

Bila hamil kali ke empat saya memang tak tinggal Ostematrik.


Alhamdulillah time gosok gigi,gusi saya tak berdarah lagi.

Lagipun Ostematrik ni bukan sekadar kalsium je tau,tapi ianya mengandungi magnesium,fosforus dan vitamin D,zink,kuprum,manganes dan boron.




Sampai sekarang saya masih amalkan Ostematrik.Memang best!

Bulan ni bulan promosi Ostematrik tau.Sapa yang beli 2 botol akan dapat diskaun 5%.

Kalau beli 6 botol sekali anda akan dapat PERCUMA 1 botol lagi Ostematrik.

Ha...best kan,boleh bagi seluruh ahli keluarga.Sorang sebotol,kita sama2 jaga kesihatan tulang dan gigi kita.

Sama2 sihat..bahagia kan.

Salam Sihat dari saya,
Nurul
013.4420.637










5 comments:

  1. oh ostematrik ni ada klasium juga.bru tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer ummul Azkee :) ostematrik altenatif terbaik bagi mereka yang tak suka minum susu..hihi

      Delete
  2. slm perkenalan. done follow blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan. terima kasih sebab sudi follow.

      Delete

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution