Social Icons

Testimoni Omega Merawat Alzheimer (Nyanyuk)


Assalamualaikum.


Syukur kepada Allah sehingga hari ini masih diberikan kesihatan yang baik dan dapat menjalani kehidupan seharian dengan sempurna.

Saya doakan semua pembaca Amnurhuda juga berada dalam keadaan yang sihat dan dirahmati Allah selalu.

Kali ni saya nak share satu testimoni dari seorang anak yang prihatin dengan keadaan ayahnya yang mengalami alzheimer atau nyanyuk.

Jom kita ikuti luahan hati Master Zahirah.

----------------------------------


Sharing daripada Master Zahirah:

Ayah saya pernah alami alzheimer. Orang kita panggil nyanyuk.

Dia pergi masjid. Nak azan (sebab ayah bilal masjid). Tiba-tiba masa tengah azan tu...dia terdiam. Dia macam orang tak ingat apa dah. Kesian ayah.

Seram!

Ni lagi seram...pergi masjid boleh. Bila nak balik masjid, lupa jalan mana nak balik. Duk merayau-rayau pusing cari jalan pulang. Dalam jam hampir 11 malam pon ayah tak sampai ke rumah lagi.

Masa ni baru kesan ayah ada alzheimer. Fuh! Saya yang duk jauh ni bukan main lagi risau. Apatahlagi adik-adik dan mak yang duk dekat kan.

Saya memang bekalkan suplimen untuk ayah.

Vivix dan omegaguard. Memang tak miss.

Tapi...biasalerrr. Orang tua kan. Dia nampak ni "ubat". Dahla dia makan ubat darah tinggi jugak. Jadi dia rasa macam sama je ni. Ubat jugak. Padahal lain.

(Ops! Orang muda pon ada macam ni tau. Sebab kurang faham)

Mulai saat itu...ke mana saja ayah pergi mesti berteman.

Bayangkan...drive kereta...tiba-tiba lupa nak pergi mana. Tak ke debar mak kat sebelah.

Haih masalah ni. Kang ayah hilang...satu kerja pulak kan.

Saya "paksa" ayah konsisten ambil omegaguard dan vivix daily tanpa miss langsung.

Mak makin tegas dengan ayah pasal kena makan suplimen. Dulu mak ikut je ayah๐Ÿ™ˆ. Sebab memang nampak ayah makin sihat berbading dulu walau makan secara on off.

Tapi sekarang tak de sape yang bagi can ayah on off makan omegaguard dan vivix. ๐Ÿ˜Ž. Mak pon makan sama.

Ayah kena makan daily tanpa miss. Mak bekalkan dan ingatkan siap-siap lepas makan. ๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Bahaya tau alzheimer ni. Sebab?

Mak ayah kita kan makan ubat hospital kan. Kalau dia lupa tadi dia dah makan ke belum...then dia makan lagi. Boleh jadi overdose "drug" dalam badan kan? Agak-agak jadi apa kat dia?

Lagi satu...kalau dia terlupa kan. Jumpa orang tengah jalan dia bagi semua barang dalam tangan dia. Kebetulan terjumpa pulak orang yang ambil peluang ke atasnya...agak-agak jadi apa?

Sebab tu saya dengan segera kena atasi masalah ayah saya ni dengan serius.

Dan alhamdulillah! Sekarang tiada lagi alzheimer pada ayah. Macam orang muda! Haa jangan main. Hehe. Cergas tangkas bukan main sekarang ni.

Hari tu ayah pergi umrah dengan mak. Saya bukan main debar. Takut ayah saya hilang kat sana ke apa kan. Mana tau datang lagi alzheimer ayah kan?

Tapi alhamdulillah! Ayah takde lupa-lupa dah mak cakap. Sekarang semua ok.

Lega takyah cakap la saya. Saya takut ayah saya apa-apa je time dia lupa tu.

Jadi kawan-kawan...berikanlah suplimen yang bantu atasi dan cegah mak ayah kita dari nyanyuk ni.

Ia membahayakan mereka tau.

Gabungan vivix dan omegaguard insyaallah membantu.

Kita pon takmau diserang alzheimer kan? So ambillah sejak dari muda ni.

Feel free to share.


-----------------------------------------

Alhamdulillah kita sebagai anak memang tugas kita kan mengambil berat perihal ibubapa terutamanya yang tinggal berjauhan.

Kalau kita tak mampu nak jaga dan pantau mereka secara dekat,nak jaga makan minum mereka,nak jaga sakit demam mereka,apa salahnya kita menghadiahkan sesuatu yang boleh membantu mereka untuk menjalani sisa-sisa hidup ini dengan lebih bermakna.

Mungkin kita boleh bekalkan supplement untuk kesihatan mereka agar mereka lebih sihat dan dapat menjalani ibadah seharian dengan sempurna.

Siapa lagi kalau bukan kita sebagai anak untuk ambil berat hal mereka kan?

Bila lagi kita nak memberi yang terbaik buat mereka kalau bukan sekarang,saat mereka masih bernafas dimuka bumi ini.

Saya bukanlah anak yang terbaik buat ibubapa saya,tapi saya tetap berusaha menjadi yang terbaik selagi mereka ada.

Saya doakan kita sama-sama menjadi anak yang terbaik buat ibubapa kita.

Jom tanya khabar mereka adakah mereka sihat hari ini?

Mungkin anda nak tahu tentang Omega kan,anda boleh baca kat sini.

Dan juga info tentang vivix.sila klik disini.

Semoga perkongsian ini bermanfaat buat kita semua.

Wassalam.


Salam Sihat.
Nurul,
013.4420.637


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution