Social Icons

Nak Kurus,Salah ke Makan Nasi?


Assalamualaikum.

Saya doakan semua yang sedang membaca blog ini dilimpahi kasih sayang dan rahmat Allah selalu.

Salam kurus dan sihat.


Betul ke nasi yang bersalah bila kita gemuk?


Sejak kecil kita makan nasi.Hari-hari makan nasi.

Tiba-tiba nasi dipersalahkan dengan alasan makan nasi diri semakin gemuk.

Kesian nasi kan..huhu

Selepas tu kita tinggalkan nasi.Tapi untuk berapa lama?

Seminggu?sebulan?setahun?atau selama-lamanya?

Mampu ke?

Sebenarnya nasi tak bersalah dalam hal ni.

Yang bersalah orang yang makan nasi sampai tak ingat dunia..hehe

Tu masalahnya.

Kita boleh ambik nasi asalkan kita tahu kuantiti yang sepatutnya kita ambil,ditambah pula dengan sumber protein lain seperti ikan atau ayam dan sayur-sayuran.

Sebab tu la nak kurus anda perlu ada ilmu bukannya kurus sendiri secara meng'khinzir' buta je.

Dalam program neck semua peserta wajib ambik nasi dalam menu harian mereka.

Setiap hari mereka mesti makan nasi bersama lauk yang berkhasiat berpandukan kalori yang mereka kira sendiri.

Mereka perlu plan hari ini apa yang mereka nak makan esok.

So,tiada persoalan seperti seperti"nak makan apa yer lunch ni?"akan timbul sebab mereka sudah dididik dalam program neck dan mereka sudah bijak mengira kalori setiap hidangan mereka.

Apa yang boleh ambil,apa yang tak sepatutnya diambil semuanya mereka dah diajar.

Sebelum join Neck,kebanyakan mereka memang takut nak makan nasi,disebabkan fakta palsu yang dimomokkan bahawa 'makan nasi menggemukkan'.


Anda tahu tak sehingga hari ini sudah 7 batch NECK telah digraduasikan.

Semua peserta telah berjaya SIHAT&KURUS secara logik dan mudah dengan makan 5 kali sehari dan wajib makan nasi setiap hari.


Kenapa kena makan nasi?


Sebab NASI TAK BERSALAH diatas kegemukan seseorang.

Pokoknya nak kurus anda wajib ada ilmu.Anda boleh makan apa yang anda nak makan.

Segalanya jadi mudah bila anda tahu caranya.

Ok semoga tip kali ni memberi manfaat buat anda.

Sebelum tu saya nak anda tonton video ni.

Sharing daripada Tuan Faizal,Penolong Pegawai Kesihatan Negeri Perlis mengenai nasi yang tidak menggemukkan.




Saya harap lepas anda tak takut lagi nak makan nasi yer.

Makanlah secara berilmu.In sha Allah anda mampu mengubahnya.

Saya doakan anda kurus dan sihat.

Wassalam.


SILA DOWNLOAD 'EBOOK KURUS' DIBAWAH SECARA PERCUMA


http://www.noweveryonecankurus.com/lengkap



0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution