Social Icons

5 Perkara Yang Anda Perlu Elakkan Jika Nak Kurus!!


Assalamualaikum.

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa dirahmati Allah SWT dan berjaya dunia dan akhirat.

Hari ini saya ingin kongsikan dengan anda 5 perkara yang anda perlu elakkan jika anda serius nak kurus atau turunkan berat badan.

5 Perkara harus dielakkan 

Masalah ramai orang selalunya "pantang" jumpa semua nak makan,betul kan?

Tapi jika anda memang nak turunkan beratkan badan ataupun memang anda sedang dalam proses berdiet,anda perlu kuat untuk elakkan atau jauhi 5 jenis makanan ini:

1.Berminyak
2.Bergoreng
3.Bersantan
4.Bergula
5.Bergaram

Mungkin dalam tempoh seminggu ,anda mampu bertahan tapi cabaran demi cabaran akan menyusul selepas itu.

Mungkin dalam sesetengah keadaan,anda tak mampu nak elakkan 5 jenis makanan ini.




Jika anda terpaksa atau teringin nak makan,ambil dalam kuantiti yang sedikit sahaja ok.

Lepas tu sila pecahkan dan bakar lemak yang baru anda makan tadi dengan senaman dan ambik supplemen.

Paham ke paham?

Saya tahu,bukan senang nak jauhi 5 jenis makanan diatas sebab kat mana-mana je,bila-bila masa je 5 jenis makanan ni selalu ada depan mata kita kan?

Sebab tu nak kurus anda perlu persiapkan diri dengan kekuatan mental yang tinggi.

Semoga tips hari ini sedikit sebanyak membantu anda untuk turunkan berat badan.

Saya doakan anda kurus dan sihat.

Wassalam.


SILA DOWNLOAD 'EBOOK KURUS' DIBAWAH SECARA PERCUMA


http://www.noweveryonecankurus.com/lengkap






0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution