Social Icons

Aduhaiii Ayahku Kahwin Lagiii Part 2


Assalamualaikum.

Salam sejahtera buat semua.

Semoga anda semua sentiasa dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu.

Ok saya nak sambung cerita kenduri kahwin ayah saya.

Sehari Sebelum Kenduri(30/10/2015)

Pagi ni kami sibuk menyediakan bahan untuk kacau bubur Asyura.

Kami buat gotong royong adik beradik jer.Sedapnyer bubur asyura.

Orang kedah sebut 'bubuq soqa'hehe

Saya suka makan panas2..tapi saya tak suka makan pisang,yang ni saya letak tepi.

Minta maap la no..




Kalau dulu pakai dapur kayu,sekarang semuanya pakai gas je.Takde sampai berair mata kan.







Ini kakak2 saya yang kacau

Cerita pagi kenduri(31/10/2015)

Pagi ni walaupun ayah tempah masakan catering,kami tetap buat masakan tambahan.

Kami tambah tiga menu lagi iaitu kari ayam,kurma kambing dan acar buah.

Kambing ni adik yang beli sebab dia nak tumpang buat akikah untuk anaknya.

Jom layan gambar-gambar sekitar majlis.

Kambing akikah

Sibuk menyediakan bahan untuk mula memasak

Salah sorang chef yang sibuk memasak 


Antara menu yang disediakan

Pengantin sibuk melayan tetamu..hehe
Time kenduri macam ni la nak jumpa adik beradik,sepupu sepapat kan.

Sambil makan sambil menyambung silaturrahim.

Yang tudung merah tu bekas guru B.I saya masa sek.men dulu


Kak ipar bersama mak baru :)


Suasana kenduri






Dijemput khas bagi memeriahkan suasana

Bersama Maklong Bun

Sibuk..sibuk..hehe



Kakak Ipar dan anak saudara sulong



Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan teratur.

Semoga selepas ini kehidupan ayah bertambah ceria dengan adanya teman untuk ke mana saja.

Kami sebagai anak2 ayah sentiasa mahukan yang terbaik buat satu2nya ayah yang ada.

Semoga ayah bahagia dunia dan akhirat.

Sekian.


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution