Social Icons

WAJIB BACA!! CARA BAGI SALAM YANG BETUL DALAM SOLAT!!


Assalamualaikum.

Saya doakan anda yang  sudi singgah dan baca di blog Amnurhuda ini dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah selalu.

Lamanya blog ni terbiar bersawang..hehe

Bersalahnya saya pada diri sendiri sebab sebelum ni niat dihati nak update blog kalau boleh hari-hari.

Alhamdulillah hari ni Allah bagi saya peluang sekali lagi berkongsi sesuatu di laman ini.

Semoga apa yang saya kongsikan memberi manfaat bersama buat kita.

Betulkah salam kita dalam solat?

Setiap hari kita solat lima waktu.

Namun adakah kita yakin apa yang kita lakukan dalam solat sudah betul dan menepati syarat2 dan hukum solat?

Mungkin kita betul,namun tanpa kita sedari kadangkala ada juga kesilapan kecil yang kita lakukan.

Bukan kita sengaja tapi mungkin disebabkan kita kekurangan ilmu.

Saya sendiri mengaku diri ini masih kekurangan ilmu dan masih banyak harus diperbaiki.

Cara memberi salam dengan betul

Hari ni saya nak share cara bagi salam yang betul yang sepatutnya kita semua tahu dan amalkan dalam solat seharian.

Kalau anda selalu solat berjamaah dimasjid,anda pasti sudah biasa dengan pelbagai gaya memberi salam sesudah tahyat akhir.

Macam-macam gaya kan..ntah la yang mana satu yang betul.

Sekarang jom kita sama2 tonton video ni.

Kita belajar sama-sama.

Kita perbetulkan mana yang silap,kita perelokkan mana yang kurang elok.

Semoga video ni memberi manfaat buat anda semua.

video


Ok dah tonton kan?Macammana?

Adakah sama dengan apa yang kita lakukan selama ni?

Sesungguhnya ilmu Allah tak pernah habis untuk dipelajari.

Dan semakin banyak yang kita belajar semakin banyak yang kita akan dapat.

Saat itu kita akan sedar banyaknya ilmu yang belum dipelajari.

Jom perelokkan solat kita.

Bukankah solat itu tiang agama?

Makanya mestilah kukuh kan,jangan dibiar goyang.

Jika anda rasa perkongsian saya ini bermanfaat,janganlah segan untuk share kepada ramai lagi sahabat kita di luar sana.

Semoga perkongsian yang sedikit ini menjadi pencen kubur buat kita di sana.

Wassalam.






0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution