Social Icons

Shaklee Sekadar Produk Picisan..???


Assalamu'alaikum.

Salam sayang buat semua pembaca blog Amnurhuda.

Saya doakan anda semua sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah S.w.T.

Semoga segala urusan anda hari ini dipermudahkanNya.



Shaklee Produk Picisan..!!!


Shaklee bukan Produk Picisan..! Tapi merupakan satu produk yang dengan izin Allah di asaskan oleh seorang manusia hebat 100 tahun dahulu yang mampu berfikir Luar Biasa untuk kehidupan masyarakat 100 tahun kehadapan hari ini..! Dr Forrest Clell Shaklee..!


Siapa Dr Forrest Clell Shaklee..?



Dr. Forrest Clell Shaklee dilahirkan pada bulan November di Carlisle, Iowa.

Sewaktu beliau dilahirkan, beliau disahkan mengidam penyakit tuberculosis (batuk kering).

Doktor meramalkan beliau boleh hidup sehingga berumur 8 tahun sahaja.

Disebabkan penyakit beliau,keluarganya membuat keputusan untuk berpindah dari Carlisles (kawasan lombong arang batu) ke utara Iowa kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi.

Zaman kanak-kanak beliau banyak dihabiskan dengan berehat dan memerhati alam sekitar.

Apabila beliau sudah meningkat remaja, doktor berpuas hati dengan kesihatan beliau dan mengatakan penyakit tuberculosis beliau adalah terkawal.

Walau bagaimanapun, beliau tetap tidak sesihat dan secergas remaja lain yang seusia dengannya.

Bermula Sebagai Seorang Chiropractic Practitioner

Forrest Shaklee banyak menghabiskan masa membaca tulisan dan falsafah Bernarr MacFadden dalam majalah “Physical Magazine” yang mengatakan ‘dadah (ubat) hanyalah menutup simptom, tanpa mengubati penyakit’.

Beliau tahu berdasarkan pemerhatian beliau terhadap alam sekitar, manusia boleh dirawat dengan kaedah semulajadi. Ini menyebabkan beliau sangat berminat dengan science of chiropracticcare.

Forrest Shaklee kemudiannya mendaftar masuk ke Palmer School of Chiropractic yang diketuai oleh B.J. Palmer.


Walaupun beliau mengagumi Palmer, beliau kurang bersetuju dengan pendapat Palmer yang merasakan chiropractic adalah satu-satunya rawatan untuk penyakit fizikal.

Beliau percaya perlunya ada sistem yang lebih menyeluruh untuk memelihara kesihatan badan.


Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian kali ini.

Semoga bermanfaat.

Wallahu a'lam.




NECK Batch 1 Melepasi 100 hari!!

Assalamu'alaikum.

Salam kurus dan sihat.

Semoga semua pembaca blog ini dilimpahi rahmat dan kasih sayang Allah selalu.

Neck Batch 1

Program Neck Batch pertama bermula 1 hb Februari 2015 dan berakhir pada 11 may yang lalu.

Dan hari ni sebenarnya mereka sudahpun melepasi garisan penamatnya.

Result peserta selepas 100 hari

Setelah melalui pelbagai dugaan dan cabaran akhirnya mereka berjaya menamatkan program ini dengan jayanya.

Yang bestnya sepanjang program yang hanya berjalan secara online ini,mereka tak pernah tinggalkan nasi dalam pengambilan seharian.

Mereka wajib makan nasi.Jadual makan mereka pula adalah wajib makan 5 kali sehari.

Amacam best kan... 

Mereka makan secara berilmu,jadi apa yang nak dirisaukan...kan..kan..

Lagipun diorang ni ada mentor yang duk pantau aktiviti seharian mereka,hanya melalui telegram juga.

Jom kita tengok result mereka...

Mesti anda tak sabar nak tahu kan sapa yang turun paling banyak diantara mereka.

Tara...inilah resultnya.

Amacam??best kannn..



The Biggest loser Of Batch 1 Neck





Ini ialah Shahrizar.

Beliau adalah seorang ustazah di salah sebuah sekolah di Sabah dan beliau telah berjaya menurunkan berat badan sebanyak 15.4 kg untuk tempoh 100 hari.

Tahniah ustazah Shahrizar!



Tiada yang mustahil. Anda buat anda dapat!

Inilah angka terbaik penurunan berat badan Batch 1 Now Everyone Can Kurus.

Anda rasa, konsep Now Everyone Can Kurus (NECK) berjaya atau tidak??

Tentulah BERJAYA! Kami dah buktikan...

Anda ingat susah nak menurunkan berat badan hanya dengan coaching berkonsepkan alam maya??

Susah sebab tak tahu cara. Kami dah buktikann..

Now Everyone Can Kurus hampir setanding dengan konsep Diet yg dijalankan oleh pakar2 diet yg sedia ada. 




Tahniah buat semua peserta NECK batch 1.

Kalau anda mahu jadi seperti Shahrizar, jom sertai kami di Now Everyone Can Kurus (NECK).

Kami akan bantu anda di Now Everyone Can Kurus.


NECK Batch 2,3,4 sedang berjalan.

Anda pula bila lagi?

Kata nak kurus...kan kan..



~jom kurus dari rumah~



Afi Dan Kebaikan Herbal Blend Multipurpose


Assalamu'alaikum.

Saya doakan anda semua yang menziarahi blog ini dimurahkan rezeki dan diberkati Allah selalu.

Semoga segala urusan kita hari ini di permudahkanNya.


5 bulan berlalu 



Hari ini,Afi dah pun 5 bulan.Tiga hari lepas Afi pergi klinik.

Afi kena cucuk,tapi tak nangis pun.Afi dah besar kan,dah jadi hero.

Hero mama ngan abah


Setakat cucuk jarum tu ala macam semut gigit jer.

Afi dah biasa kena gigit semut semasa tidur..hehe.

Mula la merah2 badan Afi,tapi alhamdulillah ada Herbal Blend.





Afi bersama herbal blend


Inilah teman rapat Afi sejak dilahirkan.

krim serba guna untuk seisi keluarga


Herbal Blend tak panas,memang sesuai untuk baby.

Dah 5 bulan usia Afi saya hanya guna krim ni je untuk Afi samaada sapu di perut,paha,celah paha,ruam susu ke,nyamuk gigit ke.

Saya pernah juga guna krim telon untuk Afi,tapi sebelum tu saya try untuk saya  dan suami dulu.

Krim telon ok tapi agak panas kut kalau untuk baby tambah2 kalau nak sapu kat muka. 

Kalau herbal blend ok je walaupun sapu dimuka sebab masa berpantang dulu Afi selalu kena ruam susu.

Jadi saya guna herbal blend ni je la.

Ada sekali tu tiba2 saya tengok tapak kaki Afi merah.

Saya sendiri tak tahu apa puncanya.


Tapi dengan Herbal Blend alhamdulillah dari hari ke hari saya sapu je dan akhirnya hilang begitu jer.





Sesuai untuk satu family

Bukan Afi saja yang guna krim ni malah satu family  guna.

Saya rasa kan herbal blend ni memang wajib ada dalam satu family,kalau dua lagi bagus.

ye la boleh di simpan dalam beg tangan satu.

Mana tau waktu berada diluar rumah kita memerlukan terutamanya yang ada anak kecil.

Best tau guna herbal blend ni,tak melekit.

Buat losyen pun best.

Lagipun dah 5 bulan ni tak abis lagi satu tiub saya guna herbal blend.

Tahan lama juga tu walaupun boleh dikatakan hari-hari Afi pakai.

Kalau anda nak cuba Herbal blend pm saya yer,memang best.

Tambah-tambah sapa yang ada baby tu,bagi saya wajib ada herbal blend.

Lebih selamat
Lebih berkesan
Lebih semulajadi

Harga pun berpatutan.Tak sampai rm30 pun.

Memang harga mampu milik..hehe

Kalau anda nak tahu tentang Herbal Blend lagi sila klik HERBAL BLEND.

Nak tidur sapu herbal dulu,buat losyen hehe



 Ok Afi nak tidur dulu,jumpa lagi.
 




DAPATKAN VITA LEA PERCUMA SEKARANG!!



Assalamu'alaikum.

Saya doakan semua pembaca blog Amnurhuda dilimpahkan kasih sayang dan rahmat Allah selalu.

Anda pernah dengar multivitamin pertama di dunia?

Kalau anda nak tahu ,itulah Vita lea.Anda baca boleh di sini.

kisah tentang Vita lea


Berita Menarik dan tertarik!!


Sebenarnya tahun ni ulangtahun Vita lea yang ke 100.

Wowww! dah lama rupanya Vita lea ni kan.

Kalau bukan yang terbaik dan berkesan takkan la masih bertahan sampai hari ni kan...kan

Jadi bulan ni Shaklee sangat bermurah hati untuk memberi sebotol Vita lea(bernilai Rm94) secara percuma.

Tapi bukan semua orang layak tau..saya sendiri pun tak dapat...huhu

Special hanya untuk ahli-ahli baru je.

Syaratnya kena daftar sebagai ahli(Rm69) dan beli sebarang produk shaklee.

Isssh bestnyer,kalau saya boleh daftar lagi skali,lagi best kan...hihi

Best kan?? best sangat-sangat.Rugi la kalau sapa yang tak rebut peluang ni.

Entah bila pula la Shaklee nak bagi vitamin free lagi kan.


Dapatkannya sekarang!!


Kalau anda rasa anda nak ubah hidup anda kepada yang lebih sihat,inilah pilihan terbaik anda.

Dulu saya pun tercari-cari supplement apa yang boleh saya amalkan untuk hidup lebih cergas dan sihat.

Sekali terjumpa Shaklee,sampai hari ni saya tetap pilih supplement Shaklee.

Alhamdulillah sesuai untuk saya sekeluarga.

Anda boleh whatsap/telegram saya di 013-4420 637 untuk sebarang pertanyaan tentang supplement shaklee atau cara untuk menjadi ahli. 


Apa bestnya menjadi ahli Shaklee?


Anda nak tahu apa kelebihannya menjadi ahli Shaklee ni?

Anda boleh baca di sini KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE (Sila klik).


JANGAN LEPASKAN PELUANG INI!!!








 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution