Social Icons

ELAKKAN PENGAMBILAN GARAM MELEBIHI 1 SUDU TEH SEHARI


Assalamu'alaikum

Salam sejahtera dan salam kasihsayang saya hulurkan buat semua yang sedang melayari blog Amnurhuda.

Saya doakan anda sentiasa dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik.

Hari ni saya nak sentuh sedikit tentang sesuatu yang wajib  ada kat setiap dapur di rumah.




Garam.Ada ke dapur sesapa yang langsung tak simpan garam??

Rasanya setiap kali memasak pastinya wajib letak garam walaupun secubit.

Agak-agak satu hari berapa banyak garam yang kita telan tanpa kita sedari.

Rasanya kalau tak letak garam tak sah kan...hehe


Alahai macam makanan orang sakit la pulak,kurang garam...

Mana sedap kan.




Buatlah Pilihan bijak


Hmm sedap tak sedap anda ada dua pilihan.
Nak sakit ke nak sihat?

Antara kesan ketara jangka masa panjang pengambilan garam berlebihan adalah masalah jantung dan juga penyakit darah tinggi.

Ha amacam?anda boleh makan garam berlebihan tapi risikonya anda terpaksa lalui sendiri.

Mana lebih bagus,mencegah atau merawat?

Kalau anda sayangkan diri anda dan anda tak nak sakit kurangkanlah garam dalam makanan anda.


Kempen kurangkan garam dalam makanan


 

Kita perlu kurangkan garam dalam masakan sebab kita sebenarnya mengambil banyak garam yang tersembunyi.

Biarlah makanan anda kurang sedap, yang penting anda sihat.

Sebab bila anda dah sakit,tiada ertinya sedap lagi.


Betul ke betul?

Tepuk dada tanya selera sendiri.
 

Saya doakan anda kurus dan sihat.

 


Team neck
Now every one can kurus
~jom kurus dari rumah~






SILA DOWNLOAD 'EBOOK KURUS' DIBAWAH SECARA PERCUMA


http://www.noweveryonecankurus.com/lengkap



0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution