Social Icons

Langkah Bijak Elak Anak dari Makanan Tidak Berkhasiat Ketika Di Sekolah


Assalamu'alaikum.

Semoga hari ini lebih baik dari semalam.Saya doakan anda yang membaca blog Amnurhuda ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang Allah s.w.t.

Tahun baru pelajar baru

Bila masuk tahun baru jer,masih ramai  ibubapa sebenarnya yang risau memikirkan tentang anak-anak yang baru menduduki tahun satu,terutamanya waktu rehat.

Ye la,dalam usia 7 tahun bukan semua anak-anak pandai menilai duit untuk membeli di kantin ketika rehat.Dah tu kena beratur lagi,masa pula agak terhad.

Mereka pula masih dalam proses menyesuaikan diri dengan suasana baru.Silap hari bulan ada yang tak sempat makan  di waktu rehat,kesian kan.

Ibubapa sekarang pula majoriti bekerja terutamanya yang tinggal di bandar.Mana sempat nak pergi sekolah nak pantau keadaan anak-anak setiap hari.

Mungkin ada sesetengah ibubapa mengambil langkah bijak dengan menyediakan sarapan dari rumah.Alhamdulillah tapi bukan semua ibubapa berkesempatan untuk melakukan hal yang sama kan..?

Pakej berkhasiat untuk pelajar

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda semua satu teknik bagus yang telah dilaksanakan oleh SK Cyberjaya iaitu dengan menyediakan pakej berkhasiat lengkap dengan air dan buah-buahan untuk murid tahun satu.

 
Amacam??Best ke best?


Jadi,ibubapa lebih senang hati kan meninggalkan anak-anak kat sekolah.Tak payah duk fikir duit yang di beri hilang ker,anak tak pandai nak beli makanan ker atau anak beli makanan yang tak berkhasiat jer..susah hati kan?

Dengan teknik ni,ibubapa hanya perlu bayar RM3 untuk satu pakej dan bayaran dibuat setiap bulan mengikut hari persekolahan.

Manarik kan??

Kalau idea ni dilakukan untuk semua pelajar dari tahun satu hingga tahun enam,anda rasa camna?Ok tak?

Apa pandangan anda??Jom la kongsikan sebarang pandangan untuk kebaikan bersama.

Benda baik elok dikongsikan..sebarang komen amat dialu-alukan.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa di blog Amnurhuda.

Jumpa lagi.  

Dapatkan ebook usahawan PERCUMA.
Sila download di sini.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?
 

Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee

Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution



0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution