Social Icons

Kolagen Powder Shaklee Untuk Kulit Yang Lebih Muda Berseri


Assalamu'alaikum.

Hai..sihat ke?camna hari ni?dah senyum ke belum..hihi.

Orang yang hebat dia akan tersenyum walaupun dia sedang sakit atau pun ditimpa ujian.

Jom kita jadi orang hebat.Lagipun selalu senyum ni orang kata petua awet muda.

Yela banyak senyum bermakna banyak urat-urat yang bergerak.

Cuba tengok kalau muka masam jer..nampak pun tak best,kita yang tengok pun tak best.

Nanti cepat tua..hehe jangan marah.Gurau pun tak boleh ke?

Semakin hari kita semakin tua.

Sekarang ni terlalu cepat masa berlalu,usia kita pun cepat je bertambah.

Biar usia je yang bertambah tua,tapi wajah kita still muda dan bertenaga,boleh ke?

Apa tak boleh plak kan.Mesti la boleh kalau kita tahu menghargai dan menjaga anugerah yang Allah bagi ni.


Bila dah tua apa jadi kepada kita?

Bila usia semakin bertambah,kolagen dalam badan juga semakin berkurang.

Terutama selepas usia 30an,memang ramai orang akan mula nampak lebih tua dari usia sebenar.



Kolagen tu apa??

Kolagen merupakan tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit,rambut,kuku,ligamen,otot,

Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen.

Kolagen banyak membantu kecantikan dan kesihatan,mengekalkan badan yang muda,anti-penuaan,mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan.

Kesan-kesan kehilangan kolagen:

1-Garis-garis kesan ketawa,kedutan,lingkaran hitam bawah mata,kesan bengkak bawah mata(eyes bag) dan penglihatan kabur.

2-Gusi yang tidak sihat

3-Garis halus kelihatan pada leher

4-Payudara dan punggung kelenturan

5-Kuku senang pecah,pudar dan kekuningan

6-Rambut menjadi kering dan bercabang dihujung

7-Liang roma menjadi lebih besar,pigmentasi,jeragat,kulit kekuningan

8-Kulit hilang keanjalan,lebih kering,kelihatan tua dari umur sebenar.Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.

9-Kehilangan kalsium,sakit belakang dan sakit sendi.





Sekarang kita dah tahu apa itu kolagen dan apa akan terjadi bila kita kekurangan kolagen.

Sebab tu ada orang nampak tua dari usia dan ada orang pula nampak lebih muda.

Jadi kalau nampak orang tu muda je dari usia sebenar,jangan ingat dia ambik suntikan botox pulak. 


Tak semestinya kan.Kemungkinan besar badan dia memang cukup kolagen.

Jadi,kalau kita nak nampak lebih muda dari usia sebenar kenalah cukupkan kolagen dalam badan kita.

Macamana nak tambah kolagen?

Kita boleh ambil kolagen dari tiga sumber berikut:

1.Tumbuhan.
Kebanyakannya telah diubahsuai genetik dan tidak neutral.

2. Haiwan
Kebanyakan kolagen diambil dari kulit ayam dan lembu.
Risiko anda terdedah dengan penyakit bersangkut dengan penyakit haiwan adalah tinggi.(contoh :penyakit lembu gila"mad cow").

3.Ikan
Sisik ikan mengandungi kolagen yang tinggi.
Ianya tulen dan kurang tercemar.
Molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan secara semulajadi ke dalam tubuh manusia.

Shaklee collagen Powder


Shaklee Collagen Powder dihasilkan dari sumber kolagen yang lasak iaitu sisik ikan merah.


Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m dan mampu menahan tekanan sehingga 20 paun.

Bukan sekadar kolagen.

Shaklee melengkapkan lagi Shaklee Colagen Powder(SCP)dengan menambahkan 6 ramuan yang aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen:

Ektrak Glukosamina-sebagai pelincir sendi dan mata.

Lactobacillus acidophilus-untuk meningkatkan serapan kolagen.

Ekstrak biji camelia japonica-yang menghidrat dan membekal nutrisi kepada sel.

Ektrak Pfaffia-penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat,penghasilan hormon,dan untuk kekuatan dalaman(sexual).

Vitamin C-sebagai penggalak penghasilan kolagen dalam tubuh.

Vitamin B-berfungsi untuk menukarkan karbo dan lemak kepada tenaga(meningkatkan metabolik badan untuk penghasilan kolagen).


Terbukti berkesan dalam lapan minggu

Melalui ujian klinikal,dengan penggunaan SCP secara konsisten dalam masa 8 minggu ianya terbukti berkesan memperbaiki tekstur kulit wajah anda.


Untuk melihat testimoni mereka yang telahpun merasai Shaklee Collagen Powder sila klik SINI.

Jika anda berminat ingin merasai kehebatan Shaklee CoLlagen Powder,jangan segan sila hubungi saya ok..

Lagipun bulan ni bulan promosi SCP,anda boleh kongsi dengan saudara mara atau sahabat handai.
SHAKLEE COLLAGEN POWDER
BELI 6 PERCUMA I

* FREE MEMBERSHIP *
* FREE POSTAGE *
* FREE 1 BOX OF COLLAGEN *
* MEMBER'S PRICE *
* CASH BONUS *
 
HANYA DI BULAN SEPTEMBER 2014 SAHAJA


---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?
 

Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution




0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution