Social Icons

10 Sebab Meal Shake Penting Untuk Anak Kita


Assalamu'alaikum.

Salam sejahtera buat semua pembaca.Harap kalian sentiasa murah dengan senyuman.

Semoga kalian sentiasa dirahmati Allah.

Sebelum ni saya ada bercerita tentang Meal shake dan kebaikan-kebaikan yang kita boleh perolehi darinya.Anda boleh baca kat sini.

Meal Shake penting buat anak-anak kita?

Ya memang Meal Shake penting untuk anak-anak kita kerana ianya memberi lebih daripada apa yang diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan mereka.


Meal Shake ni sebenarnya bukan je untuk anak-anak tapi ianya sesuai untuk seisi keluarga terutamanya bagi mereka yang tak suka telan supplement berbentuk pil. 

Jadi bagi yang tak suka telan pil,boleh la pilih Meal Shake kerana Meal shake menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu.



Jom kita tengok ada 10 sebab kenapa Meal Shake dikatakan begitu penting dan diperlukan untuk pembesaran anak-anak.


 #1.Karbohidrat

Anal-anak kita sekarang tak sama macam zaman kita dulu,sekarang ni mereka lebih sibuk berbanding usia mereka.

Sekolah pagi,sekolah petang,sibuk bersukan,aktiviti kokorikulum lagi.

Kadang-kadang malam pun ada lagi,kelas tuisyen ataupun kelas Qiraati.

Mesti diorang letih kan.

Jadi kita kena la pastikan mereka sentiasa kekal cergas dengan membekalkan nutrisi secukupnya buat mereka.

Meal Shake la jawapannya sebab Meal Shake mengandungi karbohidrat dengan Glisemik Indek Rendah untuk mengekalkan tenaga anak-anak kita sepanjang hari.





#2.Protein

Meal Shake adalah lengkap dengan 9 amino acids yang penting untuk pertumbuhan dan pembaikian tisu badan.

Dengan protein yang mencukupi,anak-anak kita dapat membesar dengan lebih sihat dan proses pemulihan tisu-tisu yang rosak menjadi lebih cepat.


#3.Vitamin A,C dan E

Meal Shake mengandungi vitamin ini sebagai antioksidan untuk mengekalkan kesihatan kulit dan membaiki sel-sel badan.

Jadi..kulit pun tak de la mudah sensitif dan jadi lebih halus je.Sel-sel baru dalam badan pun dapat tumbuh dengan lebih baik.


#4.Serat

Salah satu masalah anak-anak kita ialah kurang minum air.Bila air kurang dalam badan,maka mudah la dapat sembelit.

Kesian tau bila tengok anak-anak yang sembelit.Teruk sangat rasanya..bagai dihiris sembilu hati ibu..huhu

Tapi in sha Allah dengan Meal Shake dapat membantu penghadaman dan mengelak terjadinya sembelit.


#5.Vitamin B

Vitamin B yang terdapat dalam Meal Shake membantu meningkatkan daya fokus dan perhatian yang lebih anak-anak kita terutamanya ketika dalam kelas.

Ia juga mememelihara kesihatan sistem saraf.



#6.Sodium dan Magnesium

Dalam Meal Shake terdapat Sodium dan magnesium yang menjaga keseimbangan cecair dalam badan anak-anak dan ianya akan mengurangkan keletihan.


#7.Vitamin C

Anak-anak yang mempunyai sistem imunisasi yang lemah akan mudah mendapat demam dan selsema.

Vitamin C dalam Meal Shake sangat penting untuk kesihatan gusi,gigi dan kulit serta menentang infeksi kuman.



#8.Vitamin A

Meal Shake juga mengandungi vitamin A yang mampu menjaga kesihatan mata anak-anak kita.
Ini dapat mengelakkan anak-anak kita menjadi cepat rabun diusia muda mereka.


#9.Kalsium dan Vitamin D

Meal Shake mengandungi kalsium yang amat-amat diperlukan oleh anak-anak kita untuk kesihatan dan perkembangan tulang yang sihat.

Dan Vitamin D membantu penyerapan kalsium yang lebih optimum.


#10.Iron dan B12

Iron ataupun zat besi dan juga B12 adalah amat penting untuk pembinaan sel-sel darah merah.

Kekurangan iron dan B12 akan menyebabkan anak-anak kita kelihatan letih dan pucat dan keadaan akan membawa kepada gejala anemia(kurang darah merah).

Ha itulah 10 sebab mengapa Meal Shake menjadi amat penting untuk pertumbuhan dan pembesaran anak-anak kita.

Meal Shake memang pilihan bijak para ibu buat anak-anak.




 
Sekarang kita dah tahu kan Meal Shake ni memang bagus.

Bulan ni pula ada promosi,jadi..jangan lepaskan peluang ni. 

PROMOSI SEPT - OCT 2014!!

MEALSHAKES BELI 3 PERCUMA 1!!

Jimat berbaloi-baloi!!



Dengan setiap pembelian Set Promosi Beli 3 Percuma 1, Shaklee akan menyumbangkan 10% daripada jualan kepada kanak-kanak yang kurang bernasib baik. 

Jom sama-sama MEMBELI sambil MENYUMBANG!!

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?
 

Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution