Social Icons

PAIN KILLER MEMBUNUH KEBAHAGIAAN ANDA!


Assalamu'alaikum...


Hari ni saya tertarik nak bercerita tentang kesakitan khasnya senggugut dan pain killer atau paracetamol sebagai penyembuh.


Tanpa kita sedari majoriti dari masyarakat kita lebih suka merawat  dari mencegah.Kata-kata yang biasa kita dengar "ala...apa susah sakit makan la ubat tahan sakit,panadol belambak kat kedai-kedai..berapa sen sangat.."

Tapi kenapa kita tak fikir bukankah mencegah itu lebih baik untuk diri kita??

Saya juga macam tu dulu,jadikan pain killer dan paracetamol sebagai bekalan dimana jua kalau-kalau sakit kepala atau sakit gigi datang menyerang.Baca kisah saya kat sini.

Senang kan?sakit je telan la ubat tu.Nanti sakit lagi telan lagi...ntah la sampai bila kan??

Akhirnya penuh badan kita disumbat dengan bahan daripada dadah.Apa jadi?

Senggugut dan paracetamol

Zaman sekarang ramai dikalangan anak gadis kita yang menjadikan pain killer atau paracetamol sebagai teman karib ketika senggugut menyerang. 



Boleh dikatakan setiap bulan senggugut datang saat period.Abis tu dah berapa banyak pain killer atau paracetamol yang dah ditelan?mustahil sebiji je sebulan...mesti lebih.

Semua tu hanyalah  untuk menghilangkan kesakitan sementara bukannya menyembuhkan.

Lama-kelamaan tubuh badan kita sudah lali dengan pain killer sehinggakan sampai satu tahap buah pinggang kita sudah gagal berfungsi akibat terlalu banyak memproses.

Saya ada satu cerita untuk dikongsikan sebagai pengajaran bersama.

Akibat paracetamol

Kisah seorang wanita 40an yang berniaga makanan,Di usia mudanya dia adalah salah seorang gadis yang selalu diserang senggugut.

Setiap kali sakit akibat senggugut ,dia akan ambil panadol sebagai penawar.

Panadol ataupun pain killer sekiranya diambil sedikit,in sha Allah ok tapi semakin lama semakin kerap akan menyebabkan kesan negatif kepada  buah pinggang kita.

Dan hari ini...kesan daripada pengambilan panadol akhirnya dia terpaksa menjalani dialisis akibat kerosakan buah pinggang.

Dan beliau sudah tidak mampu untuk meneruskan bisnesnya.

Itu secara ringkasnya cerita yang dapat saya kongsikan bersama.Sedih kan...

Apa pengajaran yang kita dapat??

Kenapa kita semua pilih dadah sebagai penawar tanpa kita sedari ianya sedang menghancurkan kita secara senyap dari dalam.

Kenapa kita masih mengekalkannya sebagai kawan baik kita sedangkan kita punya pilihan yang lebih baik untuk kita jadikan sahabat sejati.


Saya nak perkenalkan satu penyelesaian kepada rakan2 yang masih mengalami masalah senggugut ketika period dan masih mengamalkan pain killer.

Kalau anda tak nak biarkan pain killer membunuh anda secara senyap,anda harus bertindak segera.

Saya pernah dengar orang kata akibat senggugut akan menyebabkan masalah sukar hamil.Jadi jangan biarkan senggugut anda semakin parah kerana anda akan merasa kesannya di kemudian hari.

Bertindak sekarang!Selesaikan masalah anda dengan segera.

Penyelesaian yang saya boleh bantu adalah dengan tukarkan pain killer anda kepada supplement yang lebih semulajadi iaitu GLA Complex.

GLA Complex



Gla merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik(gla),asid linolenik(la),minyak bunga matahari dan vitamin e.

Gla bukan sekadar untuk menghilangkan sakit senggugut aje tapi banyak lagi manfaatnya seperti :

-membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

-meningkatkan kesuburan

-melegakan PMS (Pre-menstuatation syndrome)

-Membantu dalam menangani menopause

-Menguatkan kuku dan rambut

-menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

-membantu menangani ekzema

Gla juga bukan hanya untuk wanita tau...asyik sembang pasal senggugut je mesti kaum adam ingat Gla ni hanya layak untuk kaum hawa je.

Sebenarnya Gla juga boleh diambil oleh kaum lelaki malah kanak-kanak juga.

Baca lagi tentang Gla di sini.

Testimoni Gla












Ok...anda dah kenal GLa Complex,anda juga dah baca testimoni diatas.

Saya harap lepas ni anda membuat pilihan yang bijak dan tepat dengan meninggalkan pain killer yang ternyata lebih membahayakan diri sendiri.

Saya sekadar membantu.Keputusan di tangan anda.

Anda bijak,anda sihat.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?
Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution













0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution