Social Icons

Gla Complex Shaklee ATAU Evening Primrose Oil?


Assalamu'alaikum...

Selamat pagi sahabat yang di sayangi dan dirahmati Allah.

Hari ni saya berkesempatan untuk berkongsi tentang salah satu produk keluaran Shaklee yang mana fungsinya lebih kurang sama dengan Evening Primrose Oil (EPO).


Soalan lazim : Apa beza GLA dan EPO?Shaklee ada jual EPO ke?

Ok..jom kita tengok perbezaan antara GLA dan EPO.

1.Evening Primrose Oil (EPO)

Sebenarnya Epo kaya dengan GLA(Gamma Linoleik Acid).

Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin,yang merupakan bahan hormon dalam badan.

Jadi sebab itulah GLA ini penting untuk menstabilkan kembali hormon dalam badan terutama bagi wanita yang ada masalah hormon tidak stabil ataupun disebabkan menopaus.

2.Borage Oil.

Tapi ramai yang tak tahu,dalam minyak BORAGE juga terdapatnya GLA,malah 2 kali ganda lebih tinggi EPO.

Dari segi bioavaiabiliti(kadar penyerapan)BORAGE juga adalah 3 kali ganda lebih berkesan dari EPO.

Maka dengan sebab tu la,Shaklee menggunakan bunga BORAGE sebagai bahan utama.

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik Omega-6.

Shaklee mengekstrak GLA dari BORAGE yang ditanam secara organik di kawasan Sakatchewan.


Soalan lazim:Kenapa produk Shaklee disebut GLA COMPLEX,kenapa tak disebut minyak BORAGE jer?

GLA Shaklee Complex merupakan kombinasi minyak borage dan juga bahan-bahan berikut :


  • Asid Gamma Linolenik(GLA)
  • Asid Linolenik(LA)
  • Minyak Bunga Matahari
  • Vitamin E


Sebab tu ianya tidak di sebut minyak BORAGE sahaja tetapi di sebut sebagai GLA Complex.

Kombinasi ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Bioavailiti(kadar penyerapan)juga telah dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap kedalam sel dan tisu dengan lebih baik.



Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shakleeguard,antioksidan semulajadi yang dipatenkan.

Jadi sekarang anda dah ada jawapan kan samaada nak beli EPO atau GLA Complex Shaklee.

Anda nilaikanlah sendiri.Jadilah pengguna yang bijak.Jangan pening-pening lagi..ok?


Soalan lazim: GLA Shaklee ni sesuai untuk wanita aje ke??

Sebenarnya GLA Shaklee ni bukan je untuk wanita malah sesuai juga untuk lelaki dan kanak-kanak.

GLA asid Linoleik sama pentingnya dengan asid amino yang mana ianya tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan manusia,tetapi hanya diperolehi dari makanan.

Ianya sangat penting untuk kanak-kanak(potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja ,dewasa dan juga lepas menopaus dan andropaus(menopaus lelaki).

Apa pula manfaat  GLA Shaklee ni?


Anda juga boleh baca di sini.

Terbukti berkesan ke supplement ni ?

Jom kita rujuk testimoni pengguna yang dah merasai GLA Shaklee.

Apa kata mereka?(sila klik)

Ok...terima kasih kerana sudi singgah dan baca entry ini.

Sila tekan LIKE sekiranya ia memberi manfaat kepada anda.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


di rumah ?
 
Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**FREE CONSULTATION

**
Affordable Price

**BISNESS Opportunity with Shaklee



 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

 Sila Like Page   : Annur Falah Solution


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution