Social Icons

PENYAKIT TIGA SERANGKAI!!! JANGAN BIARKAN PARAH!



Assalamualaikum,

Semoga sahabat2 semua berada dalam lindungan Allah selalu.Saya doakan semuanya diberikan kesihatan yang sempurna.

Anda pernah dengar Penyakit 3 Serangkai??? Ianya dikaitkan dengan DIABETES, DARAH TINGGI dan SAKIT JANTUNG. Zaman dulu-dulu orang selalu cakap ini 'penyakit orang-orang kaya'. 

Tapi hakikatnya zaman sekarang ni penyakit ni boleh dihidapi oleh sesiapa saja, tak kisah golongan kaya mahupun miskin. Jom kita renung2kan..agak2 apa la masalah kita ye?

Macam yang kita tahu, pemakanan kita zaman sekarang ni dah tak sama macam pemakanan nenek moyang kita zaman dahulu.

Dulu makanan semua homemade, banyak ulam-ulaman, sayur-sayuran. Semuanya fresh. 

Tapi sekarang? Kita dah semakin sibuk dengan urusan seharian, jadi makanan pun semua yang express. Penuh dengan lemak, kolesterol, gula, bahan pengawet dan perisa tambahan.  

Jadi, entry kali ni saya nak share tentang VIVIX SHAKLEE yang memang sesuai untuk pesakit 3 serangkai ni. Vivix adalah salah satu produk Premium Shaklee, yang telah terbukti berkesan dalam menangani pelbagai jenis masalah kesihatan.



Di bawah ini adalah testimony mereka yang telah menggunakannya.

Mudah-mudahan dengan usaha pengambilan supplement ini, dapatlah kita membantu keluarga dan sahabat-sahabat yang menghadapi masalah ini.

Cegah sebelum terlewat. Kita mampu mengubahnya!! Semoga para penghidap penyakit 3 serangkai ini tidak sampai ke tahap kena potong kaki akibat diabetes, atau pun stroke akibat tekanan darah tinggi..

Untuk maklumat lanjut tentang VIVIX, boleh baca di SINI yer..

Jom kita layan testimony-testimony ni dulu:-








Anda nak cuba? atau nak hadiahkan buat ibubapa atau orang tersayang??

Bahagiakan kehidupan ahli keluarga anda dengan pemberian yang cukup bernilai ini.

 Kesihatan orang yang tersayang adalah sesuatu yang membahagiakan.

 ---------------------------------------------------------------------------------------
Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan  
keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 
 
di rumah ?  Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee
 

 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
 
 Sila Like Page   : Annur Falah Solution




SET RESEDUNG SHAKLEE

Assalamu'alaikum...

Boleh dikatakan semua dari kita ada resedung,cuma banyak atau sedikit je...betul kan.

Resedung berpunca akibat jangkitan bakteria keatas hidung dan rongga sekelilingnya.

Resedung atau sinus sebenarnya adalah rongga2 didalam tulang muka sekeliling hidung.Rongga ini bersambung ke hidung melalui saluran2 yang sangat kecil.




Biasanya lendir dihasilkan oleh rongga2 ini setiap masa dan disalurkan ke dalam hidung.Jika aliran dari sinus ini tersumbat ,maka lendir ini akan berkumpul seterusnya kuman bakteria akan membiak didalam rongga sinus.

Ini menyebabkan penghasilan nanah dan juga bengkakan didalam lapisan hidung.


Adakah anda menghadapi masalah resedung??kenali tanda2 atau gejala berlakunya resedung...



Gejala2 resedung:

1.Hidung tersumbat

2.Lendir dari hidung dan tekak

3.Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata.

4.Sakit tekak berpanjangan dan berulang.

5.Demam atau rasa tak sedap badan.

6.Alahan hidung seperti bersin,gatal hidung,dan sebagainya.


Apakah pilihan anda untuk merawat masalah ini?

Adakah anda lebih suka kepada cara lama untuk merawat samaada dengan menggunakan asap ataupun memasukkan cecair kedalam hidung??semua tu amat memeritkan dan memerlukan rawatan yang berulang-ulang.

Ataupun memilih untuk bertukar cara baru yang lebih mudah dan tidak memeritkan iaitu dengan mengamalkan vitamin dan supplement daripada Shaklee.

Kelebihan SET RESEDUNG SHAKLEE bukan hanya merawat masalah resedung malah memberi kesihatan yang lebih baik kepada anda.

Tak rugi kan??

Jom kita tengok plak apa yang terdapat dalam SET RESEDUNG SHAKLEE ni dan apa manfaatnya:



1. Vitamin C - Ianya sebagai antioksidan yang baik.Sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.

2. B Complex - Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.

3. Alfalfa - Mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.
               
   Mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil alfalfa sebagai supplement.

 ok...Sekarang anda yang menentukan mana satu yang menjadi pilihan untuk anda merawat masalah yang selama ni menggangu kehidupan harian anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui kelebihan setiap item dalam set diatas,anda hanya perlu klik pada item tersebut.Contohnya anda nak tahu apa lagi khasiat Alfalfa ni,so..anda klik jer  kat perkataan Alfalfa tu.Anda akan dibawa untuk membaca tentang alfalfa.








Sekiranya anda memilih cara baru yang lebih menyihatkan jangan malu jangan segan untuk bertanya dan selesaikan masalah anda.

Saya sedia membantu anda.

 ---------------------------------------------------------------------------------------
Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan  
keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 
 
di rumah ?  Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee
 

 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
 
 Sila Like Page   : Annur Falah Solution





SET TAMBAH TENAGA SHAKLEE

Assalamu'alaikum...

Semoga semua sahabat berada dalam rahmat dan kasih sayang Allah selalu.

Adakah anda seorang yang sering keletihan?

Penat dengan tugasan harian yang tak berkesudahan???




Hari ni saya nak bercerita tentang SET TAMBAH TENAGA SHAKLEE.

Saya sendiri seorang yang mudah letih,penat buat kerja dan kadang2 stress dengan kerja.Walaupun saya seorang suri rumah dan bekerja hanya dirumah,namun kerja2 yang dilakukan tiada batasan waktu.




SET TAMBAH TENAGA SHAKLEE terdiri daripada:

1.Energizing Soy Protein (ESP)
2.Vita-C
3.Vita-Lea
4.B Complex



1.ESP

Protein amat penting dalam diet harian kita. ESP merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.


2.Vita-C

Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi.

3.Vita-Lea

Memberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian. 

4. B Complex

Membantu penghadaman,menukar lemak,karbohidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan dan kelesuan.


Untuk mengetahui lebih banyak lagi kebaikan setiap vitamin sila klik pada tajuk setiap vitamin diatas.


Terima Kasih kerana sudi membaca.


 ---------------------------------------------------------------------------------------
Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan  
keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 
 
di rumah ?  Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee
 

 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
 
 Sila Like Page   : Annur Falah Solution





OSTEMATRIX


Assalamu'alaikum...

Dah lama rasanya tak menulis...kekeringan idea...tapi tak leh biar lama2...nanti terus jadi malas.Walaupun kurang idea tetap nak menulis juga...bila dah start menulis barulah idea pun datang...macam start kereta...bila enjin dah berbunyi...jalan la.

Hari ni nak citer pasal penyakit yang selalu mengganggu hidup seharian kita,bukan saja orang tua malah yang muda pun dah alami situasi ni.Anda mesti pernah kan rasa sakit badan,lenguh2,kebas kaki tangan,sakit pinggang dan belakang,dan juga sakit gigi.Itu tandanya kita kekurangan kalsium dalam tubuh badan.



Situasi ini adalah amat biasa bagi ibu mengandung kerana terpaksa berkongsi kalsium dengan kandungannya.Masa saya hamil anak ke3,memang saya alami sakit pinggang yg amat teruk sehingga terpaksa diurut oleh mak bidan.Baca kisah tersebut disini.

Masa tu saya tak kenal Shaklee lagi...huhu.Saya guna minyak angin je la..memang saya minum juga susu tapi kadang2 tak tertelan la..hehe.Biasa la ibu hamil...tidur malam pun lenguh sana lenguh sini..yang jadi mangsa suami la...jadi la tukang urut tak profesional...haha.

Gigi pun selalu berdarah masa menggosok...nampak sangat kan kekurangan kalsium.

Sekarang ni semua masalah ibu hamil dapat diselesaikan oleh produk Shaklee..seronoknya syukur alhamdulillah.Rasa macam nak hamil la plak...saya pun nak cuba juga.

Salah satunya Ostematrik.Bagi sesiapa yang tak suka minum susu atau selalu terlupa nak minum susu..Ostematrik adalah pilihan terbaik anda untuk menggantikan susu.



Telan jer 4 biji sebelum tidur bagi yang tak minum susu langsung atau cukup la 2 biji bagi yang minum susu.kan senang...tak payah bancuh2 kan..nak bawa kemana2 pun senang.

Sekarang walaupun saya tak mengandung,saya tetap amalkan Ostematrik sebab saya sayangkan tulang saya...tak nak terkena osteoporosis(penyakit tulang rapuh).

Ostematrik ni juga bagus untuk mengurangkan sembelit,terutamanya untuk ibu menyusu.Kalau ada masalah susu merudum masa datang period,Ostematrik pun dapat membantu meningkatkan penghasilan susu. 

Untuk info lanjut berkaitan produk kehamilan,berpantang dan menyusu sila layari disini.

Untuk pengetahuan semua....bulan ni bulan promosi Ostematrik beli 6 percuma 1..boleh la buat stok,tahan lama sikit..kalau susu tak leh buat stok banyak2 ,takut rosak..apalagi kalau dah buka tapi tak minum2...kan buang jer akhirnya.




Sama2lah kita memelihara tulang kita agar dapat digunakan hingga keakhir hayat.Hargailah dan peliharalah dengan baik anugerah terindah dari Allah untuk kita ini.

Semoga dapat memberi manfaat bersama,terima kasih kerana sudi membaca.

Jumpa lagi.



 ---------------------------------------------------------------------------------------
Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan  
keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 
 
di rumah ?  Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee
 

 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
 
 Sila Like Page   : Annur Falah Solution



 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution