Social Icons

SET SENDI SHAKLEE


Assalamu'alaikum...

Kesian kan bila melihat orang tua yang sakit sendi terutamanya sakit lutut.Nak bergerak pun susah,nak solat pun tak boleh berdiri,kadang2 nak berjalan pun tak mampu,nampaknya serius kan sakit sendi ni.


Cuba bayangkan ibu atau ayah kita sendiri yang mengalami situasi diatas,takkan kita sebagai anak nak tengok aje kut,kalau kita ada rasa kasih dan sayang terhadap mereka tentulah kita tak akan duduk diam kan.Kita akan cuba cari penyelesaian untuk masalah mereka samaada bawa mereka jumpa doktor,atau berubat secara kampung.

Sebenarnya sakit sendi bukan merujuk kepada sakit lutut jer.Cuba lihat gambar dibawah.Ini adalah bahagian2 yang merujuk kepada sakit sendi.


Sekarang ni,bukan golongan berumur jer yang selalu sakit sendi,orang muda pun terlibat sama.

Apa dia sebenarnya sakit sendi ni dan macamana ianya berlaku?

Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia 
merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri 
keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua 
tulang berlainan bertemu.

Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan
 sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi 
bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada 
kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit 
degeneratif sendi).



Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) 

yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini 

kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan 

yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar 
pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.



Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal 
ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung 
berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup 
kita.

Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:

  1. Sakit pada sendi yang terlibat.
  2. Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.
  3. Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.
  4. Adanya pembesaran tulang sendi.
  
Bagaimana shaklee membantu anda dalam merawat sakit sendi.


   
Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat


Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen

Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi



Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. 
omega- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja. 

Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat


Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. 

Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

 Sakit sendi akan menyebabkan pergerakan kita terbatas.Jadi jangan pandang ringan terhadap sakit sendi,kalau bukan kita yang alami mungkin orang tua kita atau sedara terdekat kita...bantulah mereka menjalani kehidupan yang lebih bermakna.

Bantulah mereka untuk menyelesaikan masalah sendi mereka agar pergerakan mereka lebih bebas dan mampu melakukan aktiviti seharian seperti orang lain.

Baca testimoni pengguna Set Sendi Shaklee disini.

Bertindak segera sebelum terlewat... 

Untuk pembelian secara online SET SENDI...sila klik sini

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee



 Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

 Sila Like Page   : Annur Falah Solution



0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution