Social Icons

VITALEA


Assalamua'laikum...jumpa lagi...hehe
Hari ni dah masuk bulan Februari 2014,cepatnya masa berjalan kan...pejam celik,pejam celik sebulan dah berlalu dalam tahun baru.

Bulan ni vitamin terpilih untuk sessi promosi dari Shaklee adalah Vita-Lea.sedap nama ni..macam pelakon mexico plak...(iyer ker..ntah la saya pun tak tau)...hentam ja..jangan marah nanti kena jual.Ala awak ni lawak sikit2 tak boleh ker.

Jom kita kenali Vita-Lea,sapa dia,mai dari mana,best ka dia ni...apa yang dia boleh bagi kat kita...jom kita siasat....

***************************************************************************

Maka bermulalah sebuah kisah....VITA-LEA IRON FORMULA



Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama di cipta di dunia.Asalnya di kenali sebagai "Vitalize-Mineral"dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min" dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu)kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah ,12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Tablet Vita-Lea ini diselaputi dengan serbuk nutrisi spirulina.Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi ekplosif yang kompleks,disebut sebagai"Explo-tab".

Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia.Mineral yang terkandung didalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan   risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Sciene di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

MANFAAT VITA-LEA

****Penambahan tenaga segera-pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental,sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

 ****Pelengkap nutrisi-kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan  diet yang tidak seimbang,terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran(vegetarian) dan anaemia.
Keupayaan Sistem Produktif-penting kepada kanak2 dan remaja yang sedang membesar.
  
****Metabolisma-sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

****Elemen penting pada sel tubuh-menyediakan asas nutrisi,memastikan sel hidup ,pertumbuhan sel baru,membantu proses pembesaran ,pertumbuhan rambut,otot,kulit,kuku,dan hormon,serta menjaga kesihatan tirod.
Melindungi organ-melindungi fungsi buah pinggang,jantung dan hati.

 ****Merupakan supplement terpenting untuk diet slim yang mana kalau kita kurang makan,pengambilan vita-lea banyak membantu memberi badan rasa bertenaga ,tak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

****Ibu2 mengandung dan menyusukan anak -kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi@iron oleh ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

SIAPA YANG MEMERLUKAN VITA-LEA??? 

-Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan 
tubuh jangka panjang
-Individu yang tidak lengkap diet hariannya
-Individu yang ingin meningkatkan sistem imun 
-Remaja yang sedang membesar 
-Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
-Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki 
-Individu yang menopous 
-Wanita yang baru bersalin

Betul ker ni...banyak betul manfaat Vita-Lea ni, satu botol satu keluarga boleh makan,mak boleh,ayah boleh,anak2 remaja pun boleh,yang mengandung boleh,yang menyusu pun boleh...ramai tu.

 Tak percaya ker...jom kita tengok apa kata depa yang dah guna...Saya pun dah guna sendiri,tapi kalau saya jer yang cakap best tak syok la kan...




 

 Macamana dah baca?ok ker...dah percaya...ha kan betul banyak manfaat yang Vita-Lea ni boleh bagi kat kita.

Kalau tak percaya juga cuba sendiri la,baru tau...

Ok la,cukup la dulu cakap pasal Vita-Lea ni...bulan ni bulan glamour Vita-Lea.Semua orang duk cakap pasai dia..nanti jemu plak,lain kali kita citer lain...jumpa lagi.

---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution