Social Icons

Set untuk ibu hamil kekal cergas,sihat dan bertenaga.


Assalamu'alaikum...alhamdulillah dipanjangkan umur kita berjumpa lagi di halaman ini.

Apa khabar semua?saya mendoakan kalian sentiasa sihat disamping keluarga tercinta dan juga tugas seharian.
Apa khabar bagi ibu2 yang hamil?ada yang aktif walaupun hamil namun ada juga yang lemah tak bermaya mungkin kesan daripada alahan sewaktu hamil atau masalah2 yang kebiasaannya di alami oleh ibu hamil.


Hari ni saya nak bercakap tentang set kesihatan untuk ibu hamil daripada Shaklee.Walaupun saat ini saya tidak hamil..dan saya belum merasai kehebatan set hamil ini (satu hari nanti in sha Allah)namun ramai kawan2 yang telah mencubanya tidak menafikan hakikat ini.Seronok saya mendengarnya.

SET HAMIL SHAKLEE terdiri daripada 6 vitamin dan supplement iaitu:

1.Vita-Lea
2.B Complex
3.Vitamin C
4.Ostematrix
5.ESP
6.Omega


SET KEHAMILAN SHAKLEE adalah vitamin dan supplemen dari sumber alam semulajadi,dijamin selamat dan halal.
Sekarang jom kita kenal satu demi satu vitamin ini dan apa fungsinya.

1.Vita Lea 
-lengkap dgn iron formula.iron formula sgt penting bg ibu hamil dan menyusukan anak.
-Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.

2.B Complex
 - mengandungi asid folic,biotin yang sangat penting untuk pembentukan 
darah dan kestabilan hormon.
-Dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak 
didalam kandungan.

3. Vitamin C
 - satu biji Vitamin c bersamaan 7 1/2 biji oren.Membantu meningkatkan 
sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi 
dan gusi yang sihat. 
-Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

4. Omega (untuk trimester 2&3)
- sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat 
awal pembentukan.
-Omega membantu memecahkan lemak didalam tubuh.Jadi ia membantu mengawal berat badan ketika mengandung.

5. Ostematrix 
- sangat penting utk pembinaan dan pembentukan tulang bayi,
mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggang,lenguh2 dan 
kebas2 kaki dan tangan.

6. ESP
 - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada 
ibu dan anak yang dikandung.
- Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu 
dan hormon dalam tubuh. Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut 
dan kulit. 
-Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. 
 Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, 
ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan 
ibu mengandung itu sendiri.
Hmm dah tahu apa yang SET HAMIL SHAKLEE boleh bagi kat ibu2 hamil,apakata kita tanya pendapat mereka yang dah menggunakannya.
Berkesan ker?






Amacam??macam best jer..Sebenarnya vitamin dan supplement untuk ibu 
hamil bukan semata2 
khas untuk ibu hamil jer,
kalau tak hamil tak boleh makan...Shaklee bukan macam tu..walaupun 
semasa tak hamil 
semua vitamin dan supplement diatas boleh diamalkan untuk kesihatan
badan,
malah ianya bukan hanya untuk wanita,lelaki pun boleh ok...

Jadi tak payah risau la bagi yang amalkan set hamil ni,
kalau tak habis makan sewaktu hamil,lepas  bersalin,berpantang dan menyusukan dan 
seterusnya selepas itu pun boleh teruskan.Jadi tak membazir kan..
memang berbaloi2.

Kepada ibu hamil yang ingin mencuba set hamil ini,
jangan segan2 untuk hubungi saya ,kita boleh berbincang pasal vitamin,
pasal harga 
(saya bg harga special lagi ),
pasal macammana nak makan banyak2 ni (nanti saya bagi jadual untuk 
anda makan).
Tak payah duk pening2 kepala tak tau nak makan yang mana dulu.

Ok itu saja dari saya untuk hari ini.Saya doakan semua ibu hamil dapat
menjalani kehidupan yang lebih sihat dan 
bertenaga dan juga baby dalam kandungan sentiasa aktif.

Ooops...sebelum tu..khas untuk ibu2 hamil...


Sama2 amalkan yer...semoga anak2 yang bakal dilahirkan menjadi anak yang soleh dan solehah.

Jumpa lagi di lain masa dan di lain topik.
---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution



0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution