Social Icons

MENGAPA SHAKLEE JADI PILIHAN HATI


Assalamu'alaikum....selamat pagi.Salam sayang buat semua.Semoga sentiasa dalam rahmat dan lindungan Allah selalu.

Saya merupakan salah seorang pengedar sah SHAKLEE di daerah Yan.Tentu ramai kawan2 yang tertanya sendirian kenapa la saya join Shaklee ni kan...boleh jalan ker...lagipun Shaklee ni salah satu daripada  ribuan MLM yang ada di Malaysia.Tahu tahu saja la kalau sebut MLM ni..leceh la,kena keluar modal  besar la  nak join dia,kena cari orang la,kena sebar flyers banyak2 la.


Sistem dalam MLM selalunya menggunakan sistem piramid yang hanya mengkayakan upline.Tapi SHAKLEE bukan macam tu.Shaklee lain..nanti saya citer yer.

Kat sini saya nak senaraikan kelebihan berbisnes Shaklee yang membuatkan saya menyertainya.:

1. Modal yang rendah
Hanya dengan bayaran RM75,keahlian adalah seumur hidup kecuali tidak membuat sebarang pembelian dalam tempoh bertahun2. 

2. Group yang hebat
Bila join Shaklee,anda akan menyertai satu group jutawan yang mana susur galur upline terdiri daripada mereka yang bukan sekadar menjual,tetapi memberi konsultasi berterusan kepada setiap pelanggan.

Dalam group ini terdapat mentor2 yang sudah pun berjaya dan mereka sentiasa bersedia untuk membantu downline untuk sama2 berjaya.Sessi coaching sentiasa diadakan samaada secara online mahupun offline...semuanya dilakukan tanpa sebarang bayaran.
Mentor2 didalam group ini sentiasa menekankan aspek kerohanian kepada anak2 didik antaranya amalan solat2 sunat seperti tahajud dan Dhuha,amalan2 zikir harian dan juga menekankan amalan bersedekah.

Berada dalam group ini bukan sekadar mendapat ilmu2 berkaitan bisness semata2 tetapi banyak ilmu yang lebih mendekatkan diri kita dengan Allah.
Yang penting anda berada dalam group yang betul.Saya bangga bersama group hebat saya iaitu Maria Firdaus Millianaire in Shaklee (MFMS).

3. Shaklee adalah MLM yang patuh syariah.Anda boleh baca di sini.

4. Sistem MLM dalam Shaklee bukanlah sistem berpiramid yang mengkayakan upline.
Dalam Shaklee kami tak disuruh mencari orang untuk join,kami tak disuruh memaksa orang untuk membeli produk,kami hanya digalakkan berkongsi kebaikan dan manfaat daripada produk Shaklee.Selebihnya terpulang kepada customer.Tiada paksaan dalam Shaklee.  

Sistem MLM dalam Shaklee bukanlah sistem berpiramid yang mengkayakan upline. Selalu kalau MLM ni mengkayakan upline ni dah jadi macam kebiasaan. Tapi dalam Shaklee, akan tiba waktu UV kita akan bercerai daripada UV upline kita. Tapi kena achieve target yg ditetapkan la. Sebab tu ada situasi dalam Shaklee ni, downline naik rank dulu daripada upline dan downline dengan upline dalam rank yg sama. 

Caranya mudah, anda buat anda dapat. Anda berusaha, anda yg lebih dapat. Takde la isu yg downline buat kerja untuk upline jadi kaya. 

5. Bisnes online yang mudah
Buat bisnes Shaklee lebih mudah, dah la tak payah buka kedai,simpan stok pun tak payah,kalau ada bajet lebih nak simpan pun tak salah.Lagi best nak buat bisnes ni kat mana2 pun boleh jer,masa bekerja  kita yang tentukan bila kita nak mula dan bila kita nak berhenti.

Kita hanya perlu sharekan tentang produk dan kebaikan produk tersebut samaada di facebook,fanpage atau lagi bagus kalau ada blog.Semua urusan adalah online.Makin banyak jualan/belian yang kita buat,makin banyak bonus yang Shaklee bayar kat kita.


6. Shaklee adalah mesra keluarga.
Shaklee menitikberatkan hubungan sesama ahli keluarga.Setiap acara atau majlis yang dianjurkan dalam Shaklee setiap ahli keluarga terlibat.Anak2 turut serta didalam majlis dan ini akan merapatkan lagi hubungan kekeluargaan.

Shaklee adalah satu bisnes yang akan di warisi oleh anak2 kita seandainya kita meninggal dunia.Jadi apa yang kita usahakan takkan hilang setelah kita tiada.

7. Syarikat Shaklee itu sendiri
-Shaklee merupakan sebuah syarikat yang sudah melebihi 50 tahun di pasaran dunia.Produk Shaklee sentiasa berkesan,sentiasa selamat,dan sentiasa mesra alam.


-Produk Shaklee adalah berkualiti dengan harga yang mampu milik.Sebotol vitamin atau supplement Shaklee mampu bertahan ada yang sebulan,ada yang 2 bulan,ada yang tahan 3 bulan dan ada yang melebihi 4 bulan.Harga yang ditawarkan memang berbaloi.

-Produk Shaklee adalah lengkap.
 Rangkaian produk Shaklee meliputi semua aspek kehidupan:

• Set A (Optimum set)
• Set B (Breastfeeding set)
• Set C (Confinement Set)
• Set D (Skin Care/Beauty Set)
• Set E (Breastfeeding with Calcium)
• Set F (Feminine Set)
• Set G (Allergy, Gegata, Sinus, Eczema, Athama)
• Set H (Immune Booster)
• Set I (Pregnancy Set - 1st/2nd/3rd trimester)
• Dan banyak lagi seperti set untuk Diabetis, Vitamin untuk pelajar, kanak-kanak dan lain-lain.

-Peluang menjana income yang sangat banyak dari Shaklee
Untuk makluman semua, secara asasnya, apabila anda menjadi ahli Shaklee, anda berpeluang mendapat 3C iaitu:

• Cash (bonus + untung runcit)
• Car bonus
• Convention trip


-Shaklee mendapat pensijilan Halal dari Islamic Services Of Amerika(ISA) dan  disahkan JAKIM.Anda boleh baca disini tentang status halal Shaklee.

Itulah serba sedikit tentang Shaklee dan kenapa saya suka dan buat keputusan untuk menyertainya. 

Ok jumpa lagi..by.
---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**Best Price and

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution