Social Icons

SET KANAK-KANAK -- ANAK2 SIHAT BERSAMA VITAMIN SHAKLEE


Assalamu'alaikum...

Tidak ada yang lebih membahagiakan hati seorang ibu dan bapa selain melihat anak2 membesar di depan mata dalam keadaan yang sihat.Begitu juga lah dengan saya dan suami.Anak2 kami 3 orang semuanya,2 perempuan(berusia 10 & 8 tahun) dan seorang lelaki(berusia 4 tahun).


Dua orang sudah memasuki alam sekolah dan yang bongsu bersama saya kemana saja saya pergi.Alam persekolahan hari ini tidak sama seperti zaman dulu.Anak2 hari ini lebih sibuk dengan pelbagai aktiviti di sekolah tak kira pagi atau petang.Kadang2 sampai tak sempat nak makan tengahari di rumah.Jadi kita sebagai ibubapa kenalah  memastikan anak2 kita yang sibuk ni sentiasa mendapat vitamin yang secukupnya agar mereka kekal aktif dan bersemangat.

Sejak saya bersama Shaklee saya telah memilih vitamin yang sesuai untuk anak2 saya sentiasa sihat dan cergas.
Vitamin yang disyorkan untuk anak2 adalah terdiri daripada Mealshake,Omegaguard ,Chewable Vitamin C dan Vita lea(tiada stok).


Mealshake

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak2.
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting.
  • Rendah lemak dan rendah glisemik.
  • Sumber protin dan kalsium.
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur.
  • Sesuai bukan sahaja untuk kanak2 tetapi ibu menyusu yang mahu menguruskan badan,ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang.
  •  Juga sesuai untuk mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan juga untuk warga tua.
 Vita lea for children chewable (tiada stok)
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting.
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang.
  • Baik untuk kesihatan.
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B.
 Bagi anak2 yang aktif dan tidak suka dengan vitamin berbentuk pil,ada pilihan buat mereka,iaitu Mealshake.Campurkan 1/4 sudu makan Mealshake ini kedalam susu(80oz).

Chewable vitamin C @ 100mg
  • Menguatkan fungsi imunisasi.Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin c.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan.
  •  Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang .Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat.
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging.
  • Untuk kesihatan tulang,gigi,gusi serta juga struktur am tubuh badan.
 
Omegaguard






  • makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA.
  • mengandungi Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.
  •  



    Untuk pengetahuan ibubapa, tidak semestinya 
    kesemua yang saya nyatakan ini perlu diambil... Ia 
    boleh diambil mengikut kesesuaian peringkat umur 
    dan keperluan setiap anak... Iaitu:



    • Kanak-kanak bawah 1 tahun – HANYA SUSU IBU.

    • Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD.

    • Kanak-kanak 4 tahun ke atas – MEALSHAKE/VITA-LEA FOR CHIDREN, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA.-C

    Ini adalah vitamin untuk anak2 saya.Mealshake tu dah abis,nanti order lain hehe



         Sayangi anak2 kita.Berilah yang terbaik buat mereka kerana mereka adalah anugerah terindah buat kita.Buat yang belum mempunyai anak mungkin SET KESUBURAN SHAKLEE boleh membantu anda.

    Kita hanya mampu berusaha,yang terbaik Allah saja yang menentukan.

    Babai jumpa lagi.
    ---------------------------------------------------------------------------------------

    Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan 

    keluarga anda?

    Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk 


    di rumah ?

     
    Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

    **Free consultation

    **
    Affordable Price

    **Bisness Opportunity with Shaklee



     Add saya di FB : Nurulhuda Ramli

     Sila Like Page   : Annur Falah Solution



    0 comments:

    Post a Comment

     

    Disclaimer I

    Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

    Disclaimer II

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

    Rakan Blog

    Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
     
    Prepared and managed by Zulfae Solution