Social Icons

CANTIK DAN SIHAT DENGAN GLA COMPLEX


Assalamu'alaikum...senyum sikit...hehe kan dah cantik ,nak cantik lagi? hmmm ni nak cakap pasal cantik la...bukan setakat cantik tapi sihat lagi.

APA ITU GLA?



Petang tadi ada member bertanya tentang GLA.Sebenarnya GLA ni vitamin untuk kecantikan dan kesuburan.Bagi yang ada masalah haid tidak teratur,memang di syorkan untuk ambil GLA.Satu lagi bagi pasangan yang dah lama kahwin tapi belum mendapat zuriat GLA adalah salah satu vitamin Shaklee yang di syorkan.(baca set kesuburan)



Jom kita tengok dulu macamana rupa GLA ni.Inilah dia GLA Shaklee.Untuk pengetahuan kawan2,semua vitamin dari Shaklee adalah dari sumber semulajadi.Jadi..Ia selamat,bersih dan yang penting halal.




PERBEZAAN GLA SHAKLEE DENGAN VITAMIN LAIN.

Kebanyakan GLA (Gamma-Linolenic-Acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil(EPO),manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari dua kali ganda GLA dalam EPO.


Borage juga adalah tiga kali lebih dari segi bioavailabiliti dan tiga kali lebih berkesan dari EPO.Shaklee mengektrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard,anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Jom kita tengok apa pula kebaikan GLA Shaklee ni :

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS(Pre Menstuatation Syndrome)
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit  lebih sihat dan berseri2
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan symptom akibat rhematoid artritis
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti badan
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan "blood Clot"yang menyebabkan serangan jantung.
  • Mengawal kencing manis
  • Mengawal kolestrol
  • Bagus untuk saraf
  • Mampu menangani masalah kulit kepala berkerak,berkuping
  • Membantu meningkatkan peluang untuk hamil
  • Membantu mencantikkan kulit wajah
  • Untuk kesihatan jantung 
  • Merendahkan kolestrol LDL dan menghalang penambahan berat badan.


hmmm banyak kan kebaikan GLA Shaklee ni.


TESTIMONI PENGGUNA 

Sekarang kita tengok pula apa kata mereka yang menggunakannya.







GLA BUKAN SAJA UNTUK WANITA

Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita.Sebenarnya supplement GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia,ianya hanya diperolehi dari makanan .

Sangat penting untuk kanak2 (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja,dewasa dan juga selepas menopause dan andropause (menopause lelaki).

Hmmm rupanya GLA ni bukan untuk kaum hawa jer ..lelaki pun boleh...kanak2 pun boleh..

Cukuplah sampai disini,lain kali bertemu lagi...selamat malam. 
---------------------------------------------------------------------------------------

Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution







0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution