Social Icons

ALFALFA DAN KHASIATNYA




Assalamu'alaikum...selamat pagi semua...semoga ceria2 sokmo,jom mulakan hari dengan senyuman.Semoga kita bahagia dan membahagiakan hari ini.

Saya nak cerita pasal salah satu produk SHAKLEE iaitu AlFALFA.

Saya sendiri mengamalkan alfalfa dan alhamdulillah ada kelainannya.Saya rasa lebih senang membuang air besar daripada sebelum ni,dan masalah keputihan juga semakin berkurangan.

Suami saya pun mengamalkan Alfalfa untuk masalah resedungnya.Sejak makan Alfalfa ni,katanya pagi2 alhamdulillah hidung pun tak berair sangat dah.Lebih selesa nak pergi kerja.

ALFALFA

Diperbuat daripada tanaman alfalfa secara organik di California yang bebas dari pestisid,herbasid,dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja segala tumbuhan".



Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.

Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.Daun2 ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya.Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian daun2 yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.

Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.


MANFAAT ALFALFA

1-Mencuci hati,darah dan usus.

2-Melawan alahan

3-Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut.
-Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung,hyperacidity,ulser gastrik,hepatitis dan sembelit.

4-Menyingkirkan lemak dan kolestrol.
-Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin ,seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol. Ini secara tidak langsung dapat mengurangkan  risiko penyakit jantung ,darah tinggi dan strok.

5-Melawan tumor.

6-Melegakan keletihan.

7-Mencegah /merawat atritis

Antara lain khasiat Alfalfa ni ialah :


Sebenarnya bulan ni ada promosi Alfalfa beli 6 percuma 1.
Tinggal 9 hari jer lagi,bulan depan promosi yang lain plak.




                SAYANGI DIRI DAN KELUARGA ANDA 

======================================================================
Ingin mendapatkan supplement yang sesuai untuk anda dan keluarga anda?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah ?


Pm/sms/Whatsap : 013 4420 637 untuk:

**Free consultation

**
Affordable Price

**Bisness Opportunity with Shaklee


Add saya di FB : Nurulhuda Ramli
Sila Like Page   : Annur Falah Solution


0 comments:

Post a Comment

 

Disclaimer I

Penulisan di blog ini adalah pendapat peribadi penulis. Dilarang menyalin tanpa kebenaran penulis melainkan untuk penyebaran ilmu yang bermanfaat.

Disclaimer II

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan

Rakan Blog

Dikuasakan oleh Zulfae Solution. Dapatkan blog dan FB page anda pada harga yang sukar dipercayai di zulfa.com.my atau di FB Page kami: fb.com/zulfa.com.my
 
Prepared and managed by Zulfae Solution